Noktal | U Apotekama Cena ⭐️ Nuspojave ⭐️ Upotreba

Stara cijena 8000 RSD.
Popust 3699 RSD
Promocija završava:

Noktal je krema s mogućim antifungalnim djelovanjem  koja se koristi isključivo na stopalima i noktima  i kao dodatak specifičnim medicinskim tretmanima u borbi protiv mikoze , patologije koja uzrokuje infekciju kože proliferacijom gljivica rasprostranjenih posebno u vlažnim i javno okruženje.

U tim slučajevima koža stopala ima tendenciju da izgleda suvo, perutanje, rizik od povreda i krvarenja, sve do opadanja noktiju. Kako krema kao što je Noktal može biti korisna za svakodnevnu primjenu? Kako doći do službene web stranice proizvođača da saznate više? Saznajte više odgovora u ovom vodiču!

Noktal stopala: da li je to krema protiv gljivica?

Novi Noktal je krema za stopala s mogućim antifungalnim djelovanjem koja se može nanijeti i direktno na nokte koji postaju lakši i skloniji lomljenju zbog infekcija patogenim gljivicama koje se mogu naći u okolini i na pretjerano vlažnim površinama i javnosti. .

U tim slučajevima formula je pogodna za svakodnevnu primjenu kao dodatak medicinskim tretmanima usmjerenim na borbu protiv mikoza koje mogu uzrokovati vrlo neugodne simptome kao što su: ljuštenje, lezije, krvarenje, lomljivost i gubitak noktiju, loši mirisi, infekcije u dubokim slojevima dermisa, bol, peckanje i svrab.

Za očuvanje dobrog stanja kože stopala i strukture noktiju potrebno je paziti na ličnu higijenu, na izbor obuće i čarapa (po mogućnosti od prozračnih materijala i tkanina koje pogoduju oksigenaciji kože), uvijek nosite zaštitu kada se nađe pod javnim tuševima i na mokrim površinama. Mikoza na stopalima uvijek zahtijeva medicinsku intervenciju i ispravne terapije, ali sve više ljudi odlučuje da proba i koristi prirodne kreme kako bi se oslobodili svraba i suhe kože tokom dana.

Informacije o kupovini

Krema se može slobodno kupiti bez recepta stručnjaka jer nije farmakološki lijek već koncentrat prirodnih pomoćnih tvari. Svako pakovanje je džepne veličine, može se čuvati na sobnoj temperaturi, sadrži 50ml proizvoda.

interne pomoćne supstance

Inci formule Noktal uključuje prirodne ekscipijente:

  • Salicilna kiselina  (njegovo djelovanje može pomoći u održavanju dobrobiti kože stopala i noktiju, ima moguća hranljiva i umirujuća svojstva, može pomoći u održavanju pravilnosti cirkulacijskih funkcija, normalizaciji pH kože i znojenja)
  • Sumpor (njegova moguća antiseptička svojstva mogu se koristiti na koži kao dodatak medicinskim tretmanima u borbi protiv mikoza stopala i noktiju)
  • Ulje čajevca (ima moguće hidratantno, umirujuće i omekšavajuće djelovanje za dermis)

Rezultati nakon prijave

Oni koji pate od mikoze stopala mogu izabrati da svakodnevno koriste kremu sa ovakvom prirodnom formulom koja će se koristiti kao dodatak specifičnim medicinskim tretmanima, pravilnoj ličnoj higijeni i izboru prozračnih čarapa i cipela. Tokom progresivnog nanošenja, krema može pomoći u održavanju dobrobiti:

  • funkcije kože i cirkulacije
  • hidratacija dermisa
  • normalizacija pH kože
  • lojne funkcije i znojenje

Preporučena svakodnevna upotreba

Službene smjernice (koje se nalaze u uputstvu o proizvodu) preporučuju svakodnevnu primjenu kreme nakon svake pravilne lične higijene kože stopala, koja se u malim količinama raspoređuje i na nokte. Noktal ne mrlje, ne masti, nema agresivne mirise.

Recenzije i komentari kupaca

  • “Noktal je krema koju sam nedavno otkrio i mnogo mi pomaže. Nanosim ga na kožu stopala kao dodatak ciljanim tretmanima u borbi protiv mikoze i pomaže mi da dobijem veću hidrataciju.”
  • “Odabrao sam Noktal kada sam se borio sa gljivičnom infekcijom. Osim što sam pratila medicinske terapije, tražila sam i ovakvu prirodnu i nježnu kremu koju preporučujem svima!”.
  • „Noktal krema za stopala i nokte ima veoma dobar kvalitet zahvaljujući prirodnim unutrašnjim ekscipijentima. Brzo se upija bez mrlja na koži i čarapama, a pomaže mi i kao dodatak medicinskim tretmanima u borbi protiv proliferacije patogenih gljivica.”

Osetljiva koža i alergije

Kremu mogu izabrati i kupci koji pate od osjetljive kože, ali se ne preporučuje u slučajevima alergija na unutrašnje pomoćne tvari formule.

Dr. Iliya Trendafilov

Director of the Research Center ``National Center for Medical Research'', doctor of medical sciences, winner of several national awards, therapist, nutritionist. Work experience: 42 years.